Friday, May 3, 2013

Churros

Teile maitsevad tuuletaskud ? Ja teile maitsevad  pontšikud näiteks ?

Sel juhul proovige hispaania rasvaküpsetisi churros'eid . Nimetatud küpsetised on levinud ka Ladina-Ameerika maades, kus räägitakse hispaania keelt . Ainult et mehhiklased jätavad taigna koostisest munad välja .



Taigen :

3/4 klaasi vett
60 g toasooja võid
1spl suhkrut
[näputäis soola ( algretseptis seda polnud, aga minu vanaema ütles, et iga koogi taigen vajab ka natukene soola , ja tal oli õigus , nagu alati )]

3/4 klaasi jahu

2 muna

õli fritüüri jaoks
tuhksuhkrut puisteks

Panete potiga tulele  vesi, või, soola ja suhkur. Kuumutate kuni või sulab ja vesi keema tõuseb . Tõmbate poti tulelt, valate sinna ühekorraga sisse kogu jahu. Segate massi, kuni moodustub taigen, ja ideaalis potiseinte küljest lahti lööb . Juhul kui jahu  " tujutseb ", panete poti tulele tagasi ja kuumutate väikesel tulel  seni, kuni potis on ühtlane taignatomp ja potiseinad taignast vabad. See ei peaks rohkem aega võtma kui maksimum paar minutit .
Võtate taigna tulelt, segate sinna juurde ükshaaval munad, kloppides seni, kuni eelmine muna on taignasse kogunisti imendunud .

Mina tegin proovipartii topeltkogusest, seega lisasin 4 muna ükshaaval .

Võtate paksema põhjaga  poti , panete selle tulele ja valate õli sisse.

Taigna panete sakilise otsikuga kondiitrikotti , surute kuuma rasva sisse rõngad või pulgad, ja küpsetate keskmisel tulel 3-4 minutit . Tõstate vahukulbiga välja, panete pabersalvrätikule nõrguma ja puistate tuhksuhkrut peale .


No comments:

Post a Comment