Sunday, December 7, 2014

Toorjuustu küpsised

Toorjuustu asendamisest nõrutatud hapukoorega olen mina kunagi kirjutanud siin 
Täna võin täie kindlusega väita, et liitrist hapukoorest nõrgub ööpäeva jooksul  välja nii palju vedelikku, et 720 g massi alles jääb.

Eelmine kord panin nõrguma pool liitrit hapukoort ja unustasin selle sõelale. Kui tema mul meelde tuli , seisin ideede puuduse käes . Allesäänud mass oli peaaegu kogu vedeliku välja andnud. Mis teha selle 240 grammiga .

Toorjuustuküpsised .

2 kl jahu
1/2  kl toasooja hapukoort
120 g toasooja  toorjuustu
120 g võid
3spl suhkrut
näputäis soola
1 tl kaneeli ( jätsin ära )

Jahu segame soolaga ja lisame pehme  või .Hakkida , kuni kausis tekib puru .

 Toasoojad toorjuust ja hapukoor segada omavahel ja lisada jahupurule .Segada ühtlane taigen ja suruda palliks . Palli katame toidukilega ja paneme pooleks tunniks külma .

Seisnud taignapallist rullime välja klaasiga kettad . Taignarattad  surume kristallsuhkru sisse , murrame pooleks . Saadud poolkuu surume ühte külge pidi uuesti suhkru sisse ja murrame veel pooleks .

Küpsetada eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures kuldpruuniks .



Üks ablas kämmal jäi ka pildile .

No comments:

Post a Comment