Sellest on nüüd ilmatuma jupp aega, kui sai netist ida-naabrite toidublogist vaarakute retsept leitud .
Mõne asjaga võtan ma väga pikalt hoogu, nende küpsetistega ka.
Aga tänasel kallil pühapäevahommikul leivateoga paralleelselt küpsetasin siis ka neid nõukaaja küpsetisi . Väidetavalt Gosti järgi .
Taigen :
210 g jahu,
100 g võid,
1 muna,
50 g peenikest suhkrut
1/4 tl küpsetuspulbrit
näputäis peenikest soola
Täidis :
200 g head kohupiima ( mina kasutasin Aasa kohupiima, kuna endal polnud seekord mahti kohupiima kodus ise teha )
1/2 munakollast
20 g hapukoort
40 g suhkrut
30 g jahu
Määrimiseks :
1/2 munakollane
1 spl keedetud sooja vett
Valmistamine :
Kõigepealt teeme täidise , kuna suhkur peab täidise sees sulama .
Selleks segame täidiseained omavahel ühtlaseks massiks ja paneme kõrvale .
Taigna puhul segame omavahel toasooja või, suhkru, muna vahtu.Lisame viimasena küpsetuspulbriga segatud jahu, segame ühtlase taigna moodustumiseni . Liialt ei ole vaja taigent segada, kuna ta muutub tuimaks .
Taignapalli jagame arvestuslikult kuueks tükiks, sest väidetavalt läheb ühe vaaraku jaoks 45 g täidist. Et hambad ei põruks :)
Mina tegin kolmekordsest ainetekogusest taigna ja tuli patuga pooleks 23 vaarakut .
Taignatüki rullime vorstiks, selle omakorda ringiks. Paneme ühele küljele täidist ja tõstame taignaserva üle täidise, nii et täidist näha oleks.
Määrime pealt munakollase -veeseguga ja küpsetame 200 C juures 25 minutit .
Kuna minul oli ahjus korraga kaks plaaditäit, siis minu tähelepaneku järele küpses paremini keskmisel ahjusiinil .Veekauss oli mul ka kõrbemise vältimiseks gaasiahju põhja pandud .
Ja jäid nad sellised . Sõime ise, viisime külakostiks, ja jäi alleski .
Kui keegi tahab uurida , siis retsept pärineb
http://kulinariya123.blogspot.com/2012/01/403.html?showComment=1330294790808#c5237335282372248250
No comments:
Post a Comment